Mauro & friends herinterpreteren De Groots psychedelische heksensabbath

https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/mauro-pawlowski-braaknoot-ensemble-ode-aan-boudewijn-de-groots-nacht-en-ontij/20697/

19 april 2018 AB Brussel

20 april 2018 Rotterdamse schouwburg (Hotel Mozaique)

 

 

BOUDEWIJN DE GROOT - ‘NACHT EN ONTIJ’ (1969)
In 2018 wordt Boudewijn De Groots album ‘Nacht en Ontij’ – opgenomen in ’68 en begin ’69 uitgebracht – een halve eeuw oud. ‘Nacht en Ontij’ is De Groot z’n vierde plaat die nog steeds als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre wordt beschouwd. Het experimentele karakter en de eigenzinnige teksten gecombineerd met de avant-garde opnametechnieken van de onvolprezen electronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur. Jaren later is ‘Nacht en Ontij’ uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft.

COUPLET UIT ‘HEKSENSABBATH DEEL 2’
‘Noem de naam Arfistel,
de naam Mefistel,
vouw het epistel,
brand het en tel tot vier.
Satan is hier, Satan is hier,
Satan is hier, Satan is hier,
Satan is hier, Satan is hier.’

MAURO PAWLOWSKI & BRAAKNOOT ENSEMBLE
Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring. ‘Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros!’ Google translate: u komt nu van pas!

BRAAKNOOT ENSEMBLE: LINE UP
Mauro Pawlowski (gitaar/zang)
Annelies Van Dinter (zang)
Elko Blijweert (gitaar)
Jeroen Stevens (drums)
Pascal Deweze (gitaar)
Fulco Ottervanger (toesten)
Roman Hiele (electronica)
Wietse Beels (viool)
Christophe Beels (viool)
Marc Pijpops (altviool)
Frans Grapperhaus (cello)
Jaak De Digitale (visuals)
Lore Dejonckheere (zang)

AB & MOTEL MOZAIQUE
Braaknoot Ensemble speelt ‘Nacht en Ontij’ op vrijdag 20 april 2018 op het Rotterdamse kwaliteitsfestival Motel Mozaïque.  In AB vindt de Belgische première plaats.