Ook Boudewijns tegel wordt geveild:

 

PERSBERICHT Rotterdam, 12 januari 2022

Walk of Fame-tegels naar musea, nabestaanden of hoogste bieders

Er komt definitief een einde aan de Rotterdamse Walk of Fame. De sterrenstoep, die vanaf 1990 op de Schiedamsedijk lag en sinds 2014 met een kleinere collectie op het Metroplein bij Ahoy, gaat begin maart op de schop. De tegels worden geadopteerd door de Nederlandse sterren, nabestaanden of musea, of geveild via internet. Met de opbrengst van de veiling en een doneeractie kunnen zwaar beschadigde tegels van Rotterdamse sterren worden vernieuwd en behouden voor de stad.

Meer weten over de veiling, de doneeractie en de nieuwe bestemmingen voor tegels die geadopteerd worden? Kijk op: www.walkoffame.nl

 

IK BELOOF (Boudewijn de Groot & Grytz) is nieuw binnengekomen in de Fryske top 100, en wel op nummer 8!

 

 

 

 

Boudewijn de Groot is vandaag onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award 2021. De Groot ontving de prijs tijdens het NPO Radio 5-programma Arbeidsvitaminen.

 

 

 

Foto: NPO Radio 5

 

Boudewijn de Groot behoort steevast tot de hofleveranciers van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Dit jaar stond hij met dertien nummers in de lijst.

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Boudewijn de Groot is een van weinige échte chansonniers van eigen bodem. Een grootheid die al decennialang zijn stempel op de Nederlandse muziek drukt. Hij werkte succesvol samen met tekstschrijver Lennaert Nijgh en tal van artiesten. Steeds weer zoekend naar een net iets andere richting. Zijn oeuvre bestaat uit een haast eindeloze verzameling van liedjes waarvan er velen onderdeel zijn van ons collectieve geheugen. Dat alles maakt dat Boudewijn de Groot dit jaar geëerd wordt met de NPO Radio 5 Evergreen Award.”

 

 

foto: NPO Radio 5/Jessie Kamp.

 

 

 

 

De NPO Radio 5 Evergreen Award 2021 zou door Peter Koelewijn aan Boudewijn uitgereikt worden... Peter was dit vergeten, maar niet te beroerd om na een telefoontje van NPO 5 alsnog hals over kop naar de studio te komen en persoonlijk  zijn excuses aan Boudewijn aan te bieden... hoffelijk! 

 

 

 

Boudewijn is dinsdag 28 december om 11.00 te gast bij Arbeidsvitaminen.