'Achter glas': de twaalfde en zeer persoonlijke studioplaat van Boudewijn de Groot

 

bron: http://www.ed.nl/extra/cultuur/achter-glas-de-twaalfde-en-zeer-persoonlijke-studioplaat-van-boudewijn-de-groot-1.4858844

 

Foto's
 
1
 
 
Reageer
 
De coverfoto van 'Achter glas', de nieuwe plaat van Boudewijn de Groot.
De coverfoto van 'Achter glas', de nieuwe plaat van Boudewijn de Groot.
EINDHOVEN - De twaalfde studioplaat van Boudewijn de Groot (70) verschijnt vrijdag 17 april.

In een interview in de ED cultuurbijlage van donderdag 16 april vertelt de zanger en songschrijver onder meer over het thema van het album, dat 'Achter glas' heet. Het thema van 'Achter glas' is dingen die binnen handbereik lijken, maar het niet zijn. "Zaken waar je enorm bij betrokken bent", zegt De Groot in het ED. "Een geliefde die boos de deur uitstapt en dreigt nooit meer terug te komen. Een foto van iemand van wie je veel hebt gehouden. Of je kijkt van buitenaf naar een interieur dat heel vertrouwd is, maar dat je zelf niet meer zult betreden. Alles lijkt tastbaar, alleen zit het glas ertussen. De plaat gaat onder meer over alle relaties waar je nog steeds emoties bij voelt, maar die niet meer bestaan. Of die nog wel bestaan, alleen kun je er niks meer mee."

De inwoner van Heemstede verhaalt onder meer over dementie, zijn vader, de jongen die een kerel werd en zijn moeder. 'Achter glas' is een persoonlijke en ook aangrijpende plaat. De Groot: "Een neutraal, vrolijk lied schrijven: ik weet niet eens of ik dat zou kunnen. Ik geloof ook niet dat ik het ooit heb geprobeerd. Misschien vind ik dat op de een of andere manier niet interessant genoeg."

'Achter glas' verschijnt op cd, vinyl en digitaal bij Universal Music.