DE TIJDEN VERANDEREN… ‘De tijden veranderen sneller dan ooit…’ schreef Lennaert in 1967. Dat geldt de laatste tijd vooral voor de wereld om me heen. Wat mijzelf betreft is het sinds de laatste tour met de Vreemde Kostgangers redelijk rustig geweest. Ik heb een cd/lp  gemaakt samen met The Dutch Eagles en hier en daar wat teksten geschreven, maar verder gebeurde er het afgelopen jaar eigenlijk weinig. Ik moet zeggen dat het schrijven van teksten me sinds een paar jaar gemakkelijker afgaat dan het bedenken van pakkende melodieën. Zoals ik in een interview zei: het zit wel ergens van binnen, maar ik kan er niet bij. Ik heb een tekst, lees hem, kijk ernaar, pak mijn gitaar of ga achter de piano zitten en vervolgens gebeurt er weinig tot niets. Dat wil zeggen, ik bedenk wat en vind het direct al niks. Behoorlijk frustrerend. Maar het zal wel weer een keer komen. Tijd zat, zal ik maar zeggen, ook al gaat die tijd sneller dan ooit. De laatste horizon ligt nog ver weg.

Graag vraag ik hier ook jullie aandacht voor The Kik, die een korte, succesvolle tour hebben gedaan met een programma dat bestond uit het integraal spelen van twee van mijn albums, te weten “VOOR DE OVERLEVENDEN” en “PICKNICK”. Compleet met orkest om de schitterende arrangementen van Bert Paige tot hun recht te laten komen. Dat kunststukje gaan ze nog een aantal keer herhalen (check vooral hun site!), met als allerlaatste Ahoy’ op 23 november van dit jaar. Rotterdam, hun thuishaven.

Op dit moment schrijf ik samen met Jaco van der Steen, ex-bassist van The Dutch Eagles, nummers voor een kinderplaat, mocht die er ooit komen. Los hiervan schrijf ik momenteel zelfs nummers in het Engels, zonder dat ik nu meteen van mijn geloof val. Ze zijn dan ook niet voor mij bestemd. Overigens hebben Henny en George nog wat teksten liggen, zodat het repertoire van de Kostgangers ook wat opgefrist gaat worden. Kortom, wij zijn er nog en nog steeds bezig. Volgend jaar februari gaan we weer voor een maand of vier de theaters in en daar verheug ik me dan ook op. Met andere woorden: de tijd kan me niet snel genoeg gaan. 

  

 Hartelijke groet,